- Milyen házat vegyek?
- Billentyűzet gondom van
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- OLED TV topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
válasz
#22145024 #16 üzenetére
szerintetek megáll 65k nettóban egy ilyen deszka?
Via arazasat ismerve talan belefer, de nem biztos.
Hasonlo ipari lapok 200$-nal kezdodnek.LVDS? Ja, szabvanyos.
Veszel egy panelt, annak a rovid kabele vegen altalaban ilyen csati van, siman radughato az alaplapon levo feher csatira.
Kulso LVDS csatit viszont meg nem lattam. -
törölt tag
szerintetek megáll 65k nettóban egy ilyen deszka?
Valaki elmondaná hogyan működik ez az LVDS dolog? Veszek mondjuk egy custom 17" LCD panelt és azon tutira van ilyen csatlakozó? (merthogy kommersz az nincs rajta...)
-
nyunyu
félisten
mondjuk ennél is némi következetlenséget látok, de inkább nevezzük többfeladatúságnak. ... viszont a másik oldalról fixen ráforrasztott kimenetek, ráadásul mindkét oldalon. nomeg a sokféle monitorkimenet kihasználhatóságáról se vagyok a végletekig meggyőződve.
Techdemonak elmegy, aztan ugyis testre lesz szabva.
Szoktam linkelni a kulonbozo IEI alaplapjait, mivel o gyartja a kedvenc ipariPCink alaplapjait is, de a weblapjukon szereplo lapok max chipsetben, prociban, meretben egyeznek a gepben levovel, elvegre az ipariPC gyartoja teljesen atvarialtatta veluk, hogy a vevokorenek melyik csatik a fontosak, mik legyenek elol, mik hatul, mi legyen tuskesoron...
Volt mar olyanra is pelda, hogy a minigep elso szeriajarol lefelejtettek a parhuzamos portot (tuskesor helye sem volt rajta), igy mi nem tudtuk hasznalni, anyacegunk rajuk mordult, hogy venne kb. 1000 db-ot, ha lenne rajta parhuzamos, erre 1 honap mulva naluk ketyegett a masodik prototipus, attervezett alaplappal...
Ujabb 1 honap mulva mar az en asztalomra is jutott belole. (ehh, de szerettem 8.4" erintokepernyore felhasznaloi feluletet rajzolni...)
Szoval ez nem ugy mukodik, hogy akkor is ezt kapod, ha belegebedsz, akkor is, hanem akinel a love, az diktal...
-
nyunyu
félisten
Via press release
EITX-3000 adatlapSzoval majustol lesz kaphato, van rajta tuskesor parhuzamos portnak (DOS alatt csak oda tudok hardverkulcsot dugni, USB nem nyert.)
Barmilyen 7-30V kozotti egyenaramu tappal elmegy. (nem kell ATX!)
Uzemi homersekletre meg -10C-70C van megadva.Ket kerdojeles csatira meg tenyleg LVDS-t irnak, bar en ezzel a kulso kivezetessel meg nem talalkoztam sehol.
Forrasztasi oldalon tul sok lab volt, azert nezhettem Dual-Link DVI-nek oket. -
nyunyu
félisten
a c7-et én se zártam a szívembe, mert kissé elavult. viszont a via direkt ezen procijaihoz kifejlesztett chipsetjének mivel kellene még kompatibilisnek lennie?
Mondjuk a kulonbozo oprendszerekkel.
Az pl. nonszensz, hogy VX700-on kifagy a DOS, ha nem eleg a 640K, es HMA-t akarsz hasznalni....
Potom 2 honapig szoptam legalabb 5 kulonbozo DOS-sal, egyiken sem sikerult beuzemelni a himem.sys-t, vegul inkabb Celeron 1GHz-s gepeket rendszeresitettunk, igaz dragabban, azok bezzeg elsore JOL mukodtek...De ahogy olvasom, linux alatt is vannak problemak boven az uj Via chipsetekkel.
Egyedul XP es variacioi (XPE, WEPOS) alatt mennek rendesen, de hat oda meg keves a C7 szamitasi teljesitmenye
-
azbest
félisten
a c7-et én se zártam a szívembe, mert kissé elavult. viszont a via direkt ezen procijaihoz kifejlesztett chipsetjének mivel kellene még kompatibilisnek lennie? más proccanatot nem rakhatsz mellé, és ők se akarják más gépekbe rakni.
a szoftverekkel?
nyunyu: a viák dos alatti driver hülyeségei miatt szívtatok, ugye?én a gigabites lanoknál röhögtem fel... esélye sincs hogy olyan forgalmat elbírjon a proci... switch meg talán portonként tud sebességet váltani (ugye nem lassítja a 10 megabites hálókari a swich másik portjába dugott gigabitest? )
-
ngabor2
nagyúr
Ipari PCkbe ez kell, nem a HDMI...
tudom, ezért is írtam, hogy érdekesen néz ki a másik oldalán a többféle monitorkimenet. a soros portnál inkább a bevált-on van a hangsúly, nem a régin.
Egyebkent mondtam mar, hogy utalom a mostani semmivelsemkompatibilis Via chipsetekkel kombinalt C7-et?
a c7-et én se zártam a szívembe, mert kissé elavult. viszont a via direkt ezen procijaihoz kifejlesztett chipsetjének mivel kellene még kompatibilisnek lennie? más proccanatot nem rakhatsz mellé, és ők se akarják más gépekbe rakni.
En hatul 1 hagyomanyos DSUB-ot es 2 DVI-t latok.
az a kettő biztos, hogy dvi? csak mert az téglalap alakú, ez meg határozottan trapéz, ráadásul az érintkezők elrendezése se hasonlít rá. a google képtalálatai között is van néhány, ami hasonlít rá... csak ez se túl jó méret.
(tenyleg, ez a hatulja, vagy a masik fele?
)
olyan ez, mint a kétfenekű dob: 2 hátulja van. -
nyunyu
félisten
Egyebkent mondtam mar, hogy utalom a mostani semmivelsemkompatibilis Via chipsetekkel kombinalt C7-et?
-
nyunyu
félisten
Cikk: A kijelzők a D-Sub és a két darab LVDS csatolóra köthetők. Az előbbi 1920x1440, az utóbbi pedig 1280x1024 képpontos felbontás átvitelére képes.
En hatul 1 hagyomanyos DSUB-ot es 2 DVI-t latok. (tenyleg, ez a hatulja, vagy a masik fele?
)
Ezen kivul ott van a lapon egy LVDS (bal oldali DVI folott latszo feher csati.) -
nyunyu
félisten
mondjuk ennél is némi következetlenséget látok, de inkább nevezzük többfeladatúságnak. 4 soros port, sok helyre nagyon jól jöhet, mivel elég régi, bevált dolog.
Ipari PCkbe ez kell, nem a HDMI...
Embedded cuccok meg nem otthonra keszulnek, hanem az ipari felhasznaloknak.
Mittudomen, siman elfogy a 4 soros port, ha pl. egy latvanypeksegnek vinnek ki penztargepes rendszert.
COM1-re nyugtanyomtato, COM2-re digitalis merleg, COM3 az integralt erintokepernyo, COM4-re meg egy vonalkodolvaso...
Cifrazzam meg?(Ja, es akkor teljesen eloirasszeruen jartam el, a kotelezoen eloirt vevokijelzo a nyomtatora van dugva, nem kozvetlenul a gepre, pedig az utobbi eletszerubb lenne, mivel nem valna hasznalhatatlanna a rendszer kijelzo hibanal, mint ahogy az APEH eloirja...)
-
nyunyu
félisten
Mi ez a bazinagy alaplap?
Nem birtak kisebbre venni?
(leteznek am 10x14.5 centisek is...)Egyeduli pozitivum a sok soros csati (bar ipari PCken eddig is minimum 4 volt...), viszont ez a 2x2 magas DB9 kivezetes nem szerencses helyigenyileg, nem lehet a monitor talpaba epiteni.
Magas homersekleti viszony: lehet, hogy a C7 birna, de ha egyszer megsul 50C-n a bootolasra hasznalt CF kartya, akkor b@szhatod.
(Egyik ugyfelnel az egesz nap uzemelo ipari kenyerpirototol 2m-re telepitett erintokepernyos cuccbol fel ev alatt kipusztult a Kingston CF...) -
ngabor2
nagyúr
csendes, keveset fogyasztó lehet... olcsó nem
mondjuk ennél is némi következetlenséget látok, de inkább nevezzük többfeladatúságnak. 4 soros port, sok helyre nagyon jól jöhet, mivel elég régi, bevált dolog. 2 gigabites lan, ez is jó, ha nagy adatsebesség kell. cf: mozgó alkatrész nélküli megoldás. viszont a másik oldalról fixen ráforrasztott kimenetek, ráadásul mindkét oldalon. nomeg a sokféle monitorkimenet kihasználhatóságáról se vagyok a végletekig meggyőződve.
aminek viszont örülhetünk, hogy a memóriát teljes egészében ki tudja használni (ellentétben a px10k-val), és hogy nano proccal is van.
-
Thomas1
addikt
Huhh, nem gondoltam, hogy nincs még hsz...
Vajon mennyi lehet az a "viszonylag magas hőmérséklet", amit még passzívan elbír ez a rendszer?
És ugye a Via kisgépei sosem olcsóságukról híresek, ezért gondolom ez is csak teljesen specifikus környezetben használva éri meg a belé fektetett pénzt.
Szóval nem lesz ebből sem otthoni csendes, keveset fogyasztó letöltőgép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fűnyíró topik
- Milyen házat vegyek?
- Napelem
- Összekeverheti a Samsung a klasszikust az ultrával
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Billentyűzet gondom van
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest